4 tietokoneohjelmaa, joista et todennäköisesti ole ottanut kaikkea hyötyä irti

Tietokoneiden maailma on alati kehityksen alla. Tarjolle tulee valtavasti uusia ohjelmistoja ja valikoimaa. Tänään tarkastelemme aihetta hieman läheisemmin ja tutustumme neljään hyödylliseen tietokoneohjelmaan, joista kuluttajat eivät todennäköisesti osaa ottaa kaikkea hyötyä irti. Lukemalla tämän artikkelin voit oppia hyödyntämään näiden ohjelmien täyden potentiaalin.

Tietokoneiden maailma ja internet

Vuosi 2022 on parhaillaan alkanut ja nykypäivänä tietokoneet ovat täyttä arkipäivää. Niiden käyttö kulkee nykyään käsi kädessä internetin kanssa, joka on vaikuttanut suuresti tietokoneiden käyttötarkoituksiin. Valikoimaa ja erilaisia ohjelmia on tullut tarjolle suuria määriä.

Internetin leviäminen on tuonut markkinoille runsaasti tarjontaa. Esimerkiksi viihdemaailma on laajalti levinnyt verkkoon ja muun muassa iGaming-ala on ottanut tuulta purjeisiinsa tietokoneiden ja parempien verkkoyhteyksien levitessä maailmalle. Siitä on kehittynyt vuosien saatossa todella suuri ja arvostettu markkina-ala. Nykyään muun muassa laadukas nettikasino, joka tarjoaa moderneja kolikkopelejä, on suuressa suosiossa kuluttajien keskuudessa.

Pelaaminen ei tietenkään ole ainoa asia, johon tietokoneita käytetään. Erilaiset ohjelmat tuovat lukuisia mahdollisuuksia ja potentiaalia koneiden käyttöön. Aina näitä ohjelmistoja ei kuitenkaan osata hyödyntää niin hyvin, kuin olisi mahdollista. Seuraavissa kappaleissa tutustumme neljään tällaiseen ohjelmaan, joiden kokonainen potentiaali jää usein käyttämättä.

1. Pilvipalvelut

Pilvipalvelut, eli erilaiset Cloud-ohjelmistot tulivat markkinoille joitakin vuosia sitten, ja niitä on tarjolla useilta eri yrityksiltä. Moni on kyllä kuullut pilvipalveluista, mutta ei osaa kuitenkaan hyödyntää niiden täyttä potentiaalia arkipäiväisissä toiminnoissa tai yritysmaailmassa. Erilaiset pilvipalvelut helpottavat tietojen ja ohjelmistojen säilyttämistä, sillä sen käyttö ei turhaan kuormita oman tietokoneen kapasiteettia. Tämän sijasta ohjelmat ja tiedostot säilötään pilveen, joka tarkoittaa sitä, että ne on säilötty palvelua tarjoavan yrityksen palvelimelle. Näihin päästään kuitenkin helposti käsiksi oman tietokoneen tai mobiililaitteen välityksellä.

Pilvipalvelut helpottavat työkuormien jakamista ja niiden pariin asennetut ohjelmat eivät turhaan ylikuormita oman laitteen muistia. Niiden parissa tiedot myös säilyvät, vaikka oma kone sattuisi esimerkiksi hajoamaan.

2. Puhetunnistukseen perustuvat avustajat

Useat eri yhtiöt ovat viimeisten vuosien aikana tuoneet markkinoille puhetunnistukseen perustuvia avustajia. Yksi esimerkki näistä on Applen oma versio, joka tunnetaan nimellä Siri. Tämä on avulias toiminto, josta päästään nauttimaan sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla. Se nopeuttaa useita toimintoja, sillä avustajan avulla voidaan esimerkiksi sanella viestejä, hakea tietoa internetistä sekä tehdä kalenterimerkintöjä. Tällaisen virtuaalisen avustajan avulla voit myös avata laitteen sovelluksia ja muuttaa asetuksia nopeasti puhumalla.

Vaikka nämä ohjelmat ovatkin jo suuressa kulutuksessa, ei monikaan osaa ottaa niiden käytöstä kaikkea iloa irti. Hyödyntämällä tämän ohjelman tarjoamat mahdollisuudet, monet arkipäiväiset toiminnot helpottuvat huomattavasti.

3. Tietoturva ohjelmistot

Tietoturvaa edesauttavat ohjelmistot ovat erittäin tärkeitä ja niiden täysi hyödyntäminen ehdottomasti kannattaa, sillä käyttämällä näitä oikein, voit pitää koneesi vapaana viruksista ja muista haittaohjelmista. Tietoturvaan panostavia ohjelmistoja ovat esimerkiksi palomuurit, virustorjuntaohjelmat ja muut vastaavat työkalut. Nämä on hyvä muistaa pitää ajantasalla ja ne kannattaa aika-ajoin laittaa skannaamaan oman koneen toiminnot, jotta laitteeseen ei vain pääse kertymään suurta määrää haittaohjelmia.

Monilla on jonkinlainen palomuuri, joka valvoo koneen turvallisuutta, mutta usein käyttäjät unohtavat tarkastaa sen tilan ja ajaa vaadittavia tarkastuksia koneelleen. Tämä saattaa pidemmällä juoksulla johtaa valtavaan puhdistusoperaatioon.

4. Käyttöjärjestelmän puhdistus

Kuten moni on varmasti kokenut, ajan kuluessa tietokoneiden toiminta monesti hidastuu ja ne rupeavat jumittamaan entistä enemmän eri toimintojen aikana. Esimerkiksi pelaaminen saattaa pätkiä, koneen käynnistyminen kestää aiempaa pidempään ja ohjelmien avaaminen voi jumittua.

Useat kuluttajat ajattelevat tässä vaiheessa, että kone on tullut tiensä päätökseen, eikä potentiaalista elvytystä edes tajuta yrittää. Monesti käyttöjärjestelmän puhdistus saattaa kuitenkin tuoda ratkaisun tähän ongelmaan. Tarjolla on useita eri Cleaner-ohjelmistoja, joiden avulla voit puhdistaa koneesi käyttöjärjestelmän. Tämä poistaa koneelta kaiken turhan informaation, koskematta kuitenkaan tärkeisiin tiedostoihin ja ohjelmiin.

Ohjemistojen hyödyistä nykypäivän laitteisiin

Tietokoneiden maailma on muuttunut valtavasti siitä, kun ne ensimmäisen kerran saavuttivat markkinat. Nykypäivänä koneita käytetään useiden laadukkaiden ohjelmien pyörittämänä. Nämä ohjelmat takaavat sulavan käyttökokemuksen ja helpottavat useita toimintoja. Nykypäivänä laitteita ja ohjelmistoja löytyy jokaiseen makuun, ja onkin hyvä tutustua juuri niiden ohjelmien potentiaaliin, jotka vastaavat parhaiten omiin käyttötarpeisiin.

Mikä tulee tietokoneiden maailmaan, ei ole koskaan huono idea paneutua aiheeseen, sillä mitä enemmän opit käyttämistäsi ohjelmistoista ja laitteista, sitä paremman hyödyn saat niistä irti.