Odotetuimmat tulevat suomalaispelit

Suuri joukko ihmisiä eripuolella maailmaa pelaa erilaisia suomalaisia ja suomessa tuotettuja pelejä tietokone ja mobiililaitteilla. Kuten tiedetään Suomi on yksi suurimmista Euroopan kehittäjämaista ja ollut sitä jo useiden vuosien ajan. Vuonna 2017 maailmalla julkaistiin noin 150 suomalaista peliä, joista suuri osa mobiilialustoille suunnattuja pelejä. Peliala nousi erityisesti vuonna 2016 suomen suurimmaksi verotulon lähteeksi. Syy tähän oli varsinkin super suositussa Clash Royale ja Clash of Clans peleissä, jotka myivät, kuin häkä ja tuottivat suuren määrän tuloja. Supercell tahkosi näillä parhaimpinina aikoina lähes miljardin tulot vuodessa, joka on suuri määrä suomen verotuloissa ja lisäksi ulkomailta tuotua tuloa suomeen. Valitettavasti Supercell ei ole tämän jälkeen kehittänyt uusia mobiilipelejä, vaikka fanit ovatkin kovasti odottaneetkin jatkoa. Nähtäväksi jää mitä kaikkea tuleva vuosi tuo tullessaan pelirintamalla, niin Supercellin, kuin monen muunkin pelikehittäjän osalta.

Onhan suomalaisia pelejä tehty aina ihan tietokoneiden ja muiden pelilaitteiden alkuhetkistä asti. Hyvänä esimerkkinä jo Commodore 64-alustalle toteutetut pelit, jotka eivät kuitenkaan saaneet samanlaista suosiota, kuin nykyajan isoille markkinoille tuotetut pelit. Nykypäivänä vaikka pelien tuottaminen on haastavampaa, on niiden julkaiseminen huomattavasti helpompaa johtuen olemassa olevista julkaisupaikoista, kuten Google Play ja Apple Store. Varsinkin nämä kaksi julkaisualustaa ovat antaneet paljon suomalaisille indie-harrastajille apua.

Suomalaisia vuoden odotetuimpia pelejä on monia, kuten hyvänä esimerkkinä suomessa kehitettävistä peleistä on esimerkiksi suosittuun televisiosarjaan pohjautuva The Walking Dead: Our World, sekä Remedyn salamyhkäinen peli, josta ei ole vielä tiedotettu tarkemmin. Kyseessä on jo Remedyllä pitkään olleesta politiikasta julkaisujen kanssa, jossa pidetään viimeiseen asti salamyhkäisyyttä. Se on tuntunt olevan, kuitenkin toimiva markkinointiväline pelaajien keskuudessa. Supercellin lisäksi Next Games on 2013 perustettu yritys, josta on povattu kovaa tekijää pelirintamalla. Next Gamesissa häärääkin mukana Rovion Angry Birds pelin kehittäjiä, joten hyvää settiä on varmasti luvassa. Listaa kaikista tulevan vuoden peleistä voi tarkastella Tilt.fi sivuston listauksesta vuoden odotetuimmista peleistä , jossa on lueteltuna näistä osa. Myös YouTube videossa on kerrottu tarkemmin näistä.

The Finnish Game Awards -gaalassa palkittiin useita parhaita suomalaispelejä.

Peligaalassa 24.4.2018 jaettiin kuusi palkintoa eri kategorioissa, joihin kuuluivat:
vuoden hyötypeli, vuoden yritystulokas, vuoden luova saavutus, vuoden tietokone- ja konsolipeli, vuoden mobiilipeli sekä vuoden kotimainen peli.

Kategorioiden voittajat menivät seuraavasti:

-Vuoden 2017 hyötypeli: Antidote / Psyon Games
-Vuoden 2017 yritystulokas: Team Ocmo
-Vuoden 2017 luova saavutus: Lydia / Platonic Partnership
-Vuoden 2017 tietokone- ja konsolipeli: Nex Machina / Housemarque
-Vuoden 2017 mobiilipeli: Empires & Puzzles / Small Giant Games
-Vuoden 2017 kotimainen peli: Nex Machina / Housemarque


Viittaukset: Iltalehti.fi