Kuvankaappaukset

50 Pennin Pajatso kuva 0

Lyhyt kuvaus

50 Pennin pajatso on jäljitelmä RAY:n nostalgisesta 50 pennin pajatsopelistä, jota pidetään sinä ainoana oikeana pajatsona.

Lataa peli

Lataus logo50 Pennin Pajatso


Statistiikkaa

ladattu : 13843
katsottu : 9375
äänestetty : 0
äänestysarvo : 0

50 Pennin Pajatso

Pelin kuvaus

50 Pennin pajatso on enimmäkseen nostalgiapeli ikimuistettavasti RAY:n 50 pennin pajatsopelistä. Valitettavasti Raha-automaattiyhdistys on jo lakkauttanut kyseiset koneet näin Eurovaluutan aikaan, mutta tunnelmaa pääsee nostattaan tämän pelin ääressä. Peli on graafisesti uskollinen RAY:n pelille ja pelattavuuskin on kohdillaan. Kolikon liike ja fysiikka on kohdallaan ja kolikon lyöntivoimakin on saatu säädettyä peliin sopivaksi. Peli on kaikinpuolin varsin miellyttävä kokemus varsinkin niille, jotka vielä muistavat vanhan kunnon pajatson Esson baareissa.

Historiaa 50-pennin pajatsosta

Suomeen saatiin ensimmäisiä pajatsoja jo vuonna 1920 Saksasta. RAY:n toiminnan aloittamisen myötä alettiin suomessa valmistaa ensimmäisä pajatsoja. Pajatsojen kehitys huipentui 1960-luvulla 50-pennin pajatsoon, joka onkin useiden pajatsokonkaeiden mielestä se ainoa aito ja oikea pajatso. Tämä kyseisen 50-pennin pajatso oli peliominaisuuksiltaan omaa kastiaan. Tämä legendaarinen Pajatso sisälsi aikoinaan myös vaihtolaitteen, jolla saatiin muutettua markka viisikymmenpenniseksi. Alkuun nämä maineikkaat pajatsot antoivat päävoittona 2,50, josta sitä korotettiin useita kertoja aina vuoteen 1975, milloin päävoittona toimi 6 markkaa. Valitettavasti nämä maineikkaat 50-pennin pajatsot poistettiin käytöstä 1993 kolikkouudistuksen takia.

Pelin Tiedot

Kategoria : Korttipelit
Valmistaja : Roy Haapalinna, Juha Laurila, Luca De Bernardi
Versio : 1.2
Lisenssi : Freeware
Alusta : Windows
Vaatimukset : Arvio CPU 300 Mhz, RAM : 128 Mb
Ilmestymisvuosi : 2006
Avainsanat : Pajatso Rahapelit RAY Uhkapelit 50-pennin viidenkymmenenpennin pajatsopeli