TOP 7 Suomessa tehtyä mobiilipeliä

Tässä 7 suosikkiamme suomalaisista mobiilipeleistä

Maassamme on paljon peliosaamista ja moni suomalainen mobiilipeli on noussut maailmalla todella suosituksi. Jos tykkäät mobiilipeleistä, katso myös sport.netbet.fi ja löydät ison valikoiman erilaisia nettikasinopelejä.

Clash of Clans

Supercellin vuonna 2012 kehittämä Clash of Clans on listamme ykkösenä. Clash of Clans on vuoden 2012 freemium-mobiili MMO-strategiapeli. Siinä pelaajat rakentavat yhteisöä, kouluttavat joukkoja ja hyökkäävät muita pelaajia vastaan saadakseen kultaa ja eliksiiriä, ja Dark Elixiriä, jota voidaan käyttää rakentamaan puolustuksia, jotka suojaavat pelaajaa muiden pelaajien hyökkäyksiltä, sekä kouluttamaan ja päivittämään joukkoja.

Peli sisältää myös näennäis-yksinpelaajan taistelun, jossa pelaajan on hyökättävä sarjaan linnoitettuja kyliä. Suomalainen peliteollisuus onkin menestystarina, joka työllistää jo 3000 ihmistä ja ulkomaiset peliyhtiöt suuntaavat Suomeen, kertoo Iltalehti.

Hay Day

Supercellin toinen suosikkipeli Hay Day julkaistiin myös vuonna 2012. Hay Day on freemium-mobiilipelipeli, joka julkaistiin iOS:lle 21. kesäkuuta 2012 ja Android:lle 20. marraskuuta 2013.

Supercell ansaitsi 30 miljoonaa dollaria kuukaudessa Hay Day ja Clash of Clans -peleistä ja vuonna 2013 Hay Day oli pelimaailman neljänneksi suosituin peli.

Angry Birds

Rovion Angry Birds julkaistiin vuonna 2019 ja se on muodostunut todelliseksi mobiilipelien klassikoksi. En tiedä onko tällä planeetalla ketään, joka ei tiedä mikä Angry Birds on. Angry Birds on 2D-pulmapeli, jossa on joukko vihaisia lintuja, ritsa ja sikoja, jotka yrittävät piiloutua linnuilta suojaan mm. linnoihin ja suojapaikkoihin.

Pelaajan on käytettävä ritsaa laukaisemaan linnut ja tarkoituksena on tuhota possut. Yksinkertaista, mutta niin koukuttavaa. Pelin uudempi versio Angry Birds 2 sai Ylen mukaan mittavan päivityksen viime vuoden lopulla.

Hill Climb Racing

Fingersoft on suomalainen pelinkehitystudio, joka "tekee ja julkaisee hauskoja pelejä". Melko suoraviivaista. Studiossa työskentelee 20 henkilöä, ja sillä on 10 peliä, joilla on yli 400 miljoonaa latausta eri alustoille. Oulussa sijaitseva studio on kuuluisa peleistä, kuten Benji Bananas, Fail Hard ja Hill Climb Racing.

Hill Climb Racing on vuonna 2012 julkaistu 2D-tasohyppelypeli, jossa pelaajan on kuljettava suurin mahdollinen etäisyys välttäen esteitä ja jyrkkiä mäkiä matkan varrella. Matkan aikana pelaaja kerää kolikoita, joita voidaan käyttää uusien tasojen avaamiseen ja ajoneuvojen hankkimiseen, sekä ostaa päivityksiä aiemmin lukitsemattomille ajoneuvoille.

Best Friends

Seriously on nuori pelikehitysstudio, jolla on toimipisteet sekä Helsingissä että Los Angelesissa. Sen tiimi koostuu jäsenistä, joilla on taustaa yrityksissä, kuten Rovio, Supercell, 20th Century Fox ja Disney, ja sen ensimmäinen peli, nimeltään Best Fiends, nimettiin FGA:n vuoden mobiilipeliksi ja se pääsi kymmenen parhaan iPhone-pelin joukkoon. Yritystä tukevat mm.

Korea Investment Corporation ja Northzone. Best Fiends julkaistiin vuonna 2014 ja se on upeasti suunniteltu pulmapeli, jossa on ihastuttavan söpöjä hahmoja. Peliä verrataan usein Angry Birdsiin - koska sen on luonut entinen Rovion työntekijä ja koska sillä on kaksi tärkeää yhtäläisyyttä: molemmissa on söpöjä hahmoja ja molemmat ovat pulmapelejä.

Badland

Frogmind on kahden miehen aikoinaan perustama itsenäinen pelistudio Helsingissä. Duon ensimmäinen peli on Badland. Badland on näyttävä toimintaseikkailupeli, joka on tehty iOS- ja Android-alustoille.

Se on saatavana myös Steamissä, PlayStation 4:ssä, Xbox Onessa, PS Vitassa ja Wii U:ssa. Yli 28 miljoonaa pelaajaa ympäri maailmaa on kiittävät innovatiivisesta pelisuunnittelusta, luovista tasoista ja upeasta grafiikasta. Se julistettiin Apple iPadin vuoden peliksi vuonna 2013.

Bomber Friends

Hyperkani on pelikehitysstudio, joka sijaitsee Tampereella. Sillä on 18 Android-peliä ja 13 iOS-peliä, mukaan lukien Bomber Friends, Stunt Car Challenge ja Air Hockey Speed. Bomber Friends on klassisen Bomberman-pelin uusintaversio, joka on rakennettu uusille alustoille ja moninpelille.

Siinä pelaajat heitetään sokkeloon tavoitteena vangita toiset pelaajat ja poistaa heidät pelistä tuhoamalla heidät pommilla.