Pelaa missä ikinä liikutkaan - Nämä mobiilipelit ovat nyt HOT

Videopelejä myydään lähes joka nurkan takana, oli se sitten lähikaupassa tai naapurin nuoren miehen koneella olevalta Steam sovelluksesta. Joka sekunti joku ostaa jossain päin maailmaa uuden pelin koneelleen tai konsolilleen. Peliala on varsin laaja, jos peli on hyvä ja on saanut tarpeeksi markkinointia, on se myös todennäköisesti todella tuottoisa.

Konsoleista nykyhetkeen

Yhdessä vaiheessa PSP, PS Vita ja Nintendo DS olivat kovassa huudossa, mutta niiden aika on jo mennyt, sillä nykyään älypuhelimella pystyy pelata varsin laadukkaita pelejä. Jos ensin 80-luvulla olivat pienet käsikonsolit ja niiden jälkeen tulivat yhä vielä markkinoilla olevat Playstation ja XBox pelikoneet, jotka nykyään ovat jo konsoleiden kahdeksatta sukupolvea. Pelikonsolit saivat oman määräpaikkansa moniin suomalaisiin koteihin kuudennen sukupolven konsoleilla vuosien 1999 - 2006 välissä ja vielä senkin jälken konsolit olivat kovaa valuuttaa pelaajien keskuudessa, kunnes mobiilitekniikka alkoi päästä nykyiselle tasolleen. Saatikka jos mietit MR Green pelejä aikuisille pelaajille, voit mennä pelaamaan kasinolle aivan koska ja missä tahansa.

Mobiilipeleissä tarkkuutta ja tapahtumia

Pari hyvää esimerkkiä nykyaikaisista mobiilipeleistä on PUBG: Mobile sekä Call of Duty: Mobile. Call of Duty on ehkäpä pelihistorian onnistunein pelisarja, tehden useita hyviä päätöksiä peleihinsä liittyen, tällä tarkoitamme sekä miten itse pelit toimivat sekä myös tarinoiden päätökset. Se on myös yksiä tunteellisimpia pelisarjoja, vaikkakin genrenä onkin FPS (First Person Shooter) sotapeli. Toinen iso puoli Call of Duty peleissä on aina ollut monipeli ja siihen sen mobiiliversio onkin tarkoitettu.



PUBG: Mobile taas on suora muunnos puhelimelle sen tietokonepeli versiosta, PlayerUnknown’s Battlegrounds, joka taas aikoinaan korvasi H1Z1 pelin. Tämän pelin muoto taas on Battle Royale, jossa 100 pelaajaa taistelee saarella viimeiseen mieheen tai viimeiseen tiimiin saakka, riippuen onko kyseessä soolo peli vai “squad”, jossa yhdessä tiimissä on neljä pelaajaa.



Sitten toki myös löytyy legendaarinen 8 Ball Pool, joka aikoinaan tuli suosituksi Miniclip arcadepeli sivustolla, 8 Ball Pool onkin miniclipin tuottama. Mutta mikä tästä pelistä tekee niin suositun monen vuodenkin jälkeen? Asiaan vaikuttaa todella paljon älypuhelimien kehitys ja kuinka 8 Ball Pool pelin koko biljardi konsepti sopii nykypäivän puhelimien toimintoihin. Pakko se on myöntää, että kun sormilla sitä biljardikeppiä ohjaa sekä käyttää niin tuntuu todella miellyttävältä saada kunnon pussitusputki päälle.

Bingo ja pokerikin ovat tulleet mobiiliin

Toinen suhteellisen vanha mutta kehittynyt peli on Zynga Poker Texas Hold’Em, tämä peli taas tuli aikoinaan Facebookissa monelle tutuksi ja ajan saatossa sen puhelinversio on lyönyt tietokoneversionsa. Pelissä siis jo nimestäkin päätellen on kyse pokerista, leikkirahalla tosin mutta se on hyvä keino opetella pelaamaan pokeria.



Myös lukuisia Bingo pelejä löytyy puhelimelle, niissä jokaisessa on melko lailla sama periaate ja ylipäätänsä sama peli kuin fyysinen versionsa. Ainoita eroja saattaa olla toki näiden eri pelien yhteisöllisyys, teemat ja visuaaliset elementit. Parhaimpia ja suosituimpia Bingo pelejä älypuhelimella ovat tällä hetkellä Bingo Bash, Bingo Blast sekä Bingo Crush jotka voit halutessasi ladata omasta sovelluskaupastasi ilmaiseksi.



Kaikki nämä yllä mainitut pelit ovat ilmaisia, jopa tuon tunnetun Call of Duty pelisarjan mobiiliversio. Eli mikäli löytyy halukkuutta testata niin siitä vain, se ei maksa mitään muuta kuin vapaa-aikaa päivästäsi. Ja jos rahapelit ovat suosikkipelejäsi, niin olethan huomannut, että voit pelata niitä suosikki kolikkopelejäsi, vaikka mobiilisti ja täysin ilmaiseksi, ajankuluksi leikkirahalla.



Jos mobiilipelaamista ajatellaan tekniikan kautta niin vielä pari vuotta sitten pelejä tehtiin Adoben Flash tekniikalla, mikä mahdollistikin graafisesti ja äänimaailmallisesti hienoja pelejä jo silloin, mutta tekniikka oli hakkereille helppo murtaa ja koodista löytyi koko ajan heikkouksia, joten nykyään flash on täysin no-no ja on jopa selaimia, jotka eivät suostu edes käyttämään flash-tekniikalla tehtyjä pelejä. Pelastus tuli netin kehittäjiltä, jotka toivat markkinoille uuden HTML5 kielen, joka mahdollistaa samalla kerralla pelin ja sovelluksen tekemisen niin, että sitä voidaan käyttää ja pelata niin kotikoneella kuin mobiililaitteella, ja näin oli mobiilipelaamisen uusi valtakausi alkanut. Tähän kun lisää sen todellisuuden, että nykypuhelimet ovat sellaisia 6 tuuman näytön omaavia, 4K kuvanlaadullisia pelikoneita, joissa on jopa 3,5 mm kuulokeliitäntä, niin mikäs siinä mobiilissa pelatessa.